Paikalliset kaupalliset radioasemat

Radion kuuntelemisen riemu

Radio on musiikkia tunnelmallisena kesäiltana ystävien seurassa. Se on rattoisaa ajanvietettä automatkalla ja mielenkiintoinen keskustelu, jota uppoutua kuuntelemaan. Radio voi liittyä jännittävään kisailuun osallistumiseen. Radiosta kuulee viimeisimmät uutiset meiltä ja maailmalta. Kaiken tämän ja paljon muuta mahdollistavat radiokanavat.

Suomessakin radiolla on pitkä historia. Yleisradio perustettiin jo 1920-luvulla ja se on toiminnassa edelleen. Yleisradion rinnalle on tullut paljon paikallisia radiokanavia ja huomiota on kiinnitetty paljon erilaisten radiokanavien profilointiin, joka toimii niin yrityksille kuin kuuntelijoille.

Erilaisia radiokanavia löytyykin tänä päivänä moneen makuun. Musiikkigenren mukaan on yleistä valita oma suosikkikanavansa. Vaihtoehtoja löytyy popista rockiin ja useita vaihtoehtoja näiden väliltä. Juontajat ovat radiokanaville erityisen tärkeitä ja useat kuuntelijat ovat uskollisia tietyille juontajille ja ohjelmille. Näitä on saatettu kuunnella esimerkiksi työmatkan aikana jo useita vuosia. Fiilistä nostattaa tuttu ääni ja nasevat jutut heti aamusta tai illan päätteeksi.

Radiokanavia pystyy kuuntelemaan missä vain, kunhan on tähän sopiva laite mukana. Kännykkä on yksi kätevimmistä laitteista, sillä se on helppo pitää mukana tilanteessa kuin tilanteessa. Esimerkiksi käytetty iPhone toimii loistavasti, ja tarvitset lisäksi vain kuulokkeet. Näin radiokanavat pysyvät mukana lenkillä, työmatkalla ja vaikka missä muualla.

Autoissa radio on lähes vakiintunut varuste. Oli kyseessä sitten road trip kaveriporukalla tai perheen kesken matka ruokakauppaan, aina ehtii kuunnella hyvän kappaleen radiosta. Usein kuuntelijaa ilahduttavat huumoripitoiset juontajien sanailut ja hauskat kisailut, joihin kuuntelijat pystyvät soittamalla osallistumaan. Mikä nostattaisikaan tunnelmaa paremmin kuin kunnon naurut!

Myös ajan hermolla on helppo pysyä radiota kuuntelemalla, sillä uutiset toistetaan myös täällä. Helppo katsaus siihen, mitä maailmalla ja kotimaassa on päivän aikana tapahtunut. Radiossa kuulee usein myös oman alueen tilanteesta ja mahdollisista isommista liikennehäiriöistä, mikä on erityisen kätevää etenkin paljon autoileville.

Radio tarjoaa ajanvietettä, uutisia ja elämyksiä. Radiokanavat ovat avoinna jokaiselle ja tarjontaa löytyy runsaasti. On hienoa ajatella, miten monta meistä radiokanavat ovat jo vuosien varrella ilahduttaneet ja kuinka monen päivää ne tulevat jatkossakin piristämään.

bard