Paikalliset kaupalliset radioasemat

Radiosta kuunneltavaa ihan jokaiselle – mainoksista musiikkiin

Moni luokittelee radion virheellisesti vanhanaikaiseksi viestintävälineeksi. Todellisuus on kuitenkin se, että radiota kuuntelee tänä päivänä päivittäin suurempi kuulijakunta kuin koskaan ennen. Siksi radio onkin ehkäpä yksi aliarvostetuimmista medioista, sillä sen merkitys tavan ihmisten arjessa on suuri. Mieti hetki omaa arkeasi – millaisissa tilanteissa radio kuuluu sinun tavallisen arkesi taustalla? Pauhaako radio automatkalla töihin tai bussimatkalla töihin, kuuluuko se ehkäpä myös päivittäisellä reissulla ruokakauppaan tai jokaisessa ostarin liikkeessä? Onko radio silloin tällöin ehkäpä auki myös ihan vain kotona? Kun kaikki nämä tilanteet ynnätään yhteen, saattaa päivässä kuin huomaamatta tulla kuunneltua radiota jopa useiden tuntien ajan.

Radiotarjontaa laidasta laitaan

Radiota kuunnellaan päivässä jopa useita tunteja – eikä ollenkaan turhaan. Nykyajan radiot ovat nimittäin jotakin aivan muuta kuin entisaikojen yhdellä kanavalla toimivia puheohjelmia tarjoavia viihdykkeitä. Nykyajan radio tarjoaa aivan jokaiselle jotakin, sillä kanavia löytyy laidasta laitaan. Me ihmiset olemme erilaisia ja radioteollisuudessa tämä tiedetään erityisen hyvin. Siksi tarjolla on jotakin aivan kaikenlaisille ihmisille. Raskaammasta musiikista pitäville on tarjolla omat kanavansa, kotimaisesta musiikista pitäville on tarjolla omansa, räpistä pitäville omansa kuin myös modernista popista pitäville. Radio ei ole unohtanut myöskään nostalgiaa kaipaavia kuuntelijoita, sillä kanavia on omistettu niin vanhalle iskelmälle, kasarille, ysärille kuin 2000-luvun kappaleillekin.

Musiikki ei tietenkään ole radion ainoata tarjontaa. Lähes jokaisella kanavalla esitetään mainoksia, ja voitkin kuuntelemalla napata käyttöösi vaikkapa parhaat Kulutusluotto diilit, jollaisia tarjoaa Rahalaitos.fi-verkkosivusto, ja muut tarjoukset tai saada lisätietoa ajankohtaisista ohjelmista. Tämän lisäksi monella kanavalla kuullaan myös puhetta ja niin sanottuja podcasteja. Radiosta voit kuunnella myös uutiset ja säätiedotukset. Puheohjelmista pitäville on omistettu myös täysin omat taajuutensa, joilta voi kuunnella puhetta päivät pitkät. Tämä sopii erityisesti sellaisille kuskeille, jotka pitävät radion auki ajaessaan, mutta tuppaavat nukahtamaan musiikkia kuunnellessaan. Puheensorina ja keskustelut voivat auttaa pysymään valppaana ja hereillä ja pitävät huolen siitä, että huomiosi ei karkaa vääriin asioihin. Radio on siis paitsi viihdettä ja tietoa, joskus myös huomattavan tärkeä osa turvallisuutta liikenteessä!

bard