Paikalliset kaupalliset radioasemat

Sisusta paikallisradion toimisto tyyliin sopivilla matoilla

Paikallisradiot ovat tärkeitä kaupunki- tai kaupunginosaradiokanava. Niillä on pitkä perinne ja ne edelleen voivat hyvin. Lisäksi Paikallisradioiden tulevaisuus näyttää myös lupaavalta. Tänä päivänä paikallisradioiden lähetyksiä pääsee radioaaltojen lisäksi seuraamaan usein netistä. Paikallisradion sisustamiseen kannattaa panostaa. Yksi tapa on sisustaa studio kodikkaalla tavalla. Sisustuksesta voi tehdä myös rohkeamman ja villimmän. Kaikki on mahdollista. Tärkeintä on, että henkilökunta pitää radiostudion oman näköisenään ja vieraat viihtyvät siellä. Sisustus kannattaa valita niin, että se tukee radioaseman akustiikkaa. Matoilla on myös akustiikkaa parantava vaikutuksensa, kerromme siitä lisää.

Matoilla voit poistaa kaikua ja luoda haluamaasi tunnelmaa paikallisradion tiloihin

Tärykaiku on akustinen ilmiö, joka haittaa musiikin kuuntelemista. Tärykaiku syntyy äänestä ja se muodostuu vastakkaisten tasaisten pintojen väliin, kuten katon ja lattian välille. Matot ovat oivallinen apu tässä, koska ääni imeytyy mattoon.

Mattojen avulla tärykaikun poistaminen on helppoa. Kannattaa myös laittaa seinille roikkumaan jotain esineitä, esimerkiksi tauluja, levyjä tai julisteita rikkomaan kaikua. Mikäli radioaseman toimituksella on suuremmat tilat, niin mattoja kannattaa laittaa joka puolelle. Puheesta syntyy myös tärykaikua, joten se pehmentää tilan ääntä tässäkin mielessä. Radiostudion keittiö on usein samalla taukohuone. Taukohuoneen viihtyisyyteen kannattaa panostaa ja valita paikan tyyliin sopivat keittiön matot. Taukohuoneessa ja keittiössä on usein hälinää, ja matot vaimentavat myös tätä melua. Matot keittiöön ja muualle saat tilattua kätevästi netistä.

Matoilla on monia käyttötarkoituksia. Niitä hankitaan suojaamaan lattiaa kuten myös sisustuselementeiksi. Matoilla on myös mukavampi kävellä kuin kovalla lattialla ja lemmikitkin tykkäävät niistä. Matoilla on sisustuksessa suurta merkitystä. Niiden avulla voidaan tuoda tilaan tunnelmaa.

Keittiössä matot ovat useimmiten pyöreitä tai suorakulmion muotoisia. Keittiön mattoa valittaessa kannattaa miettiä, että millaisen tunnelman haluaa luoda. Pyöreät muodot tuovat rauhallisuutta, pehmeyttä ja kodikkuutta tilaan. Studioon voi myös laittaa esimerkiksi pyöreän keittiöön tarkoitetun maton. Studiossa on tärkeää, että sinne on kutsuva tulla ja että siellä on rauhoittava vaikutus. Näin vieraitakaan ei jännitä niin paljon. Väreillä on myös merkitystä. Pastellinsävyt tuovat harmoniaa ja rauhallisuutta kuin taas räväkämmät värit ja tekstuurit saattavat lisätä luovuutta.

Mieti millaisia muotoja ja värejä mattoihin haluat

Yhä useammat meistä tänä päivänä tietävät, että sillä miten sisustat asuin- tai työympäristösi on suuri merkitys mieleesi. Pyöreillä muodoilla on rauhallisuutta lisäävä vaikutus ja kulmikkailla muodoilla järjestystä ja tehokkuutta korostava tunnelma. Kulmikkuus tuo myös vireyttä, siinä missä pyöreä kutsuu luokseen. Väreillä on myös tärkeä vaikutuksensa. Vaaleilla ja pehmeillä väreillä luodaan kodikasta tunnelmaa ja räikeimmillä väreillä ja tekstiileillä saadaan vauhdikkaampaa tunnelmaa.

Vaihtoehtojen kanssa hämmästyy nopeasti. Yksin näitä ei kuitenkaan tarvitse pohtia. Internetin sisustusblogit tarjoavat tyylivinkkejä ja alan lehdistäkin löydät myös neuvoja sisustamiselle. Lopuksi viimeisenä vinkkinä annamme ekologisuuden. Matoissakin entistä suositumpaa on ostaa ekologisesti kierrätetyistä materiaaleista tehtyjä mattoja. Nämä matot ovat myös kestäviä käytössä ja luonnon kuormitusta säästävällä tavalla valmistettuja. Voit siis vaikuttaa hiilijalanjälkeesi valitsemalla ekologisesti valmistetun maton.

bard